”Maalari maalasi taloa, sinistä ja punaista…”

Purnutar saa uuden värin

Tämän kevään- 23 investointina kolilla oy päätyi suojaamaan mökkimajoitus Purnuttaren ulkopinnat. Värin valinta aiheutti meille enemmän harmaita hiuksia kuin itse maalaus projekti. meille oli selvää jotta millaista väriä haluttiin. Tietyt raamit jouduimme faktojen myötä maalin valinnassa asettamaan etusijalle. Niinpä työstä lomaviikko varaukseen ja maalaushommiin. Oli oikein mukava, mutta työntäyteinen viikko. 6 päivää maalasimme, rapsutimme, hioimme, pesimme, suojasimme ja kilpailimme auringon kanssa ajasta.

Päädyimme päivittämään värin uuteen. Aurinko, ja 20 vuotta palvelua oli tehnyt länsi seinämälle tehtävänsä. Silloin kyseeseen tuli vain peittosuoja. Virtasen Aimo, vesiohenteinen maali osoittautui lopuksi hyväksi valinnaksi meidän projektiin, kuivumisajan ja käsittelyhelppouden vuoksi. Olimme maaliin erittäin tyytyväisiä. Maalin sävy oli vaikea valita. Sävyt näyttivät paikanpäällä seinässä ihan toiselle kuin kartassa, tietenkin. Ensimmäinen kokeiluerä oli liian vaalea, mutta saimme suuntaa jotta kylmempi sävy sopii meille. Toinen erä alkoi tuntua lähelle haluttua. Valon vaikutus hirren pinnassa vaikutti yllättävästi: ikkunan alla varjossa väri näytti juuri siltä mitä haluttiin, alahirressä aivan liian harmaalle makuumme. Päädyimme kuitenkin valitsemaan värin koska aikatautlu paine oli tiukka. uutta koe erää ei ollut mahdollisuutta käyttää enää Kolilla. Kiitos Virtasen maalitehtaalle, on ihan huippua jotta asiakas saa ilmaiseksi 2 dl koe erän tehdessään värin valintaa.

Purnutar B päädyssä Koemaalaukset tehtynä

Aloitimme maalaustyön Miikan kanssa kahdestaan. Viikon puolivälissä saimme lisää vahvuutta, kaksi maalaria lisää, sekä lapsenhoitaja ja ruoan laittaja. Helatorstaina olikin jo täysi sutina päällä. Ilman lisävahvuutta aikataulussa ei olisi pysytty. Kolin kansallispuiston luontoon emme tällä kertaa ehtineet, mutta Purnuttaren piha on niin viihtyisä jotta ”työmiljöö” oli mitä parhain. Pikkulintujen konsertto säesti työtämme.

Olemme lopputulokseen enemmän kuin tyytyväisiä ja ahkeruus palkittiin, tälläkin kertaa!

Talkooväkeä Purnutar B:n rappusilla
Kolilla oy, Purnutar A ja B KOLI