PYÖRÄILYÄ KOLILLA KANSALLISMAISEMASSA

Kolilla oy retkeilemässä Hattusaaressa

Tällä kertaa halusimme lähteä retkeilemään pyörillä. Vuokrasimme sähköpyörät koska aikaa oli koko päivä ja lapset mukana. Emme olleet kokeilleet sähköpyöriä aikaisemmin. Lähdimme matkaan Kolin kylältä. Ajoimme Hattusaaren suuntaan Lahnalammentietä pitkin. Juhannuksen aikaan vehreä maalaiskylä maisema oli hieno. Matkalla oli ylämäkeä ja alamäkeä. Sähköpyörällä meno osoittautui kevyeksi.

Kolin Hattusaaressa maisemat ovat hyvin vaihtelevat. On maalaismaisemaa ja metsäosuutta. Hattusaaressa tie mutkittelee saarien välissä rantatörmällä. Maisemat ovat huikeat Pielisen selälle ja Kolin vaarojen- ja kansallispuiston suuntaan. Ajoimme aivan Hattusaaren pohjoispäähän jossa oli tarkoitus nauttia kesäpäivästä ja eväistä. Lapset eivät kuitenkaan malttaneet jäädä nautiskelemaan pidemmäksi aikaa vaan halusivat jatkaa matkaa heti eväiden nauttimisen jälkeen, niin paljon he pitivät sähköpyöräilystä.

Takaisin tullessa jäimme ihastelemaan laiduntavia lehmiä. Maisema oli suorastaan idyllinen vihreine niittyineen ja takana siintävän lammen ansioista. Luonnon tuoksu huumasivat meidät.

Kolilla oy

Vaikka retkemme kesti 5 tuntia ja kilometrejä kertyi 40, sähköpyöristä ja lapsistakaan ei teho loppunut. Niinpä päätimme kokeilla sähköpyörän boost-ominaisuutta vielä lopuksi ja ajelimme Kolin huipulle. Voi sitä riemua ja liikunnan iloa, olo tuntui kevyelle.

Seuraava retki ja seikkailu on jo suunnitteilla…

Seuraavan retken teemme Hattusaaren Kaiskuinniemeen joka on 2.5 km pitkä harjumuodostelma (Niemeen pääsee Lahnalammentietä ja niinilahdentietä kulkien 10km Hattusaaren suuntaan ja sitten käännös oikealle. Pientä hiekkatietä 550m). Niemen alussa on parkkipaikka ja niemeen lähtee kävellen kuljettava polku. Matalan veden aikaan niemeen pääsee kuivin jaloin, joten syksyllä ruska aikaan tämä voisi olla kiva retkikohde. Kesällä täytyy kastella varpaat jotta pääsee niemeen. Tämä harjumuodostelma keskellä pielistä täytyy nähdä.

KOLIN MAISEMAPYÖRÄILY 19.8.23

https://maisemapyoraily.fi/fi_FI